Honda kisgépek- hondaszivattyuk.hu

A kármentés mestere: Honda zagyszivattyú

2018.04.23.

Szerencsére ma már szinte sosem kell életeket menteni árvízesemények kapcsán, de a tavaszi olvadás, a csapadékos időszak, és a nyomukban kialakuló árvizek és belvizek, építkezések közben feltörő talajvizek feladják a leckét. Zavaros, iszapos, szuszpendált törmelékes vizet nem lehet akármivel szivattyúzni! Bemutatjuk a kármentés mesterét, a Honda motoros zagyszivattyúját>>

A nagy, 1838-as dunai árvíz, március 13. és 18. között súlyos pusztítást végzett Budapesten, különösen annak pesti oldalán. Bár Vásárhelyi Pál vízügyi mérnök előre jelezte a gátépítések szükségességét, az áradat bekövetkeztét, a Duna szabályozása mégis csak jóval később valósult meg.
Báró Wesselényi Miklós, aki később csónakon mentette az embereket, éppen színházba készült, amikor az első árhullám átszakította a gátakat. Azt gondolta, hogy ezzel véget ért a folyamat, de tévedett. Ezt követően sorra szakadtak át a gátak és a pesti belváros a Váci utcától a Nagykörútig vízben úszott. Másnapra házak omladoztak és dőltek össze, emberek százai, ezrei sírva, ordítozva menekültek az áradás elől. A mentés csónakokon történt, a menekülőket erősebb szerkezetű épületek emeleteire, templomokba, rendházakba helyezték el. Ezrek veszítették el otthonaikat, és minden vagyonukat.

Hogyan történhetett meg mindez? Két oka lehetett. Amikor elkezdődött az olvadás, az árhullám és a jég csak nehezen tudott előre jutni a folyón. Így bizonyos helyeken a jég gátakat, torlaszokat alakított ki a mederben, ezek a gátak a folyót felduzzasztották, és a Duna kiöntött.
A másik ok, hogy 1838-ban még nem ismerték a Honda zagyszivattyút, akkor még ez a készülék nem létezett. Szerencsére mára már felfedezte az árvízvédelem, és hatékonyan használják az árterekben felgyülemlett hatalmas vízmennyiség folyómederbe történő visszaszivattyúzására.

De egyéb területeken is nagy hasznát veszik. A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a polgárvédelem például azért nem nélkülözheti, mert erősen szennyezett vizek gyors szivattyúzására kiválóan alkalmas a Honda motoros zagyszivattyú.

Építkezéseknél, vagy pincék beázásakor is gyorsan képes elhárítani a vízkárokat olyan teljesítménnyel, hogy egyetlen egyéb szivattyúfajta sem képes versenyezni vele.
Nem véletlen az elnevezése sem: a kármentesítés mesterének hívják a Honda motoros zagyszivattyút. S bár a név hallatán először mindenkinek a kiváló autómárka jut az eszébe, nyilvánvaló, hogy zagyszivattyúként is hasonlóan jó teljesítményt nyújt egy Honda motor.

A minőség mindig meghálálja a bizalmat, így a Honda motoros zagyszivattyú is. Nagy teljesítményű, mobilis, robbanékony, és a legnehezebb körülmények között is kiválóan szolgál.

vissza

Kapcsolat

Telephelyünk (szivattyú szaküzletszivattyú boltélelmiszeripari gépekszivattyú szerviz):
VL Szivattyú Kft.
2225 Üllő Bimbó u. 4.
Tel/fax: +36-29/320-150
Tel/fax: +36-29/321-160
E-mail: info@vlbt.hu

Weboldalunk: www.szivattyuwebaruhaz.hu