Benzines legyen a fűnyírónk vagy elektromos? Érvek pro és kontra

2019.06.07.

A legalapvetőbb különbség triviális a két berendezés között: az elektromos fűnyíró árammal működik, a benzines fűnyíró pedig benzinnel vagy pedig valamilyen üzemanyag-keverékkel. Mindkét típus kiválóan üzemelhet, csak néhány dolgot át kell gondolnunk, mielőtt a vásárlás mellett döntünk.

Terület

A választásnál a legfontosabb szempont a terület nagysága, ahol használni szeretnénk a fűnyírót. Ha nyolcszáz négyzetméter alatti a területünk, akkor jó egy elektromos fűnyíró, ha ennél nagyobb, akkor már benzines fűnyíróra lesz szükségünk, hiszen nem nagyon van olyan házi használatra gyártott hosszabbító, mely ennél nagyobb területen működtethető. Tehát, ha nyolcszáz négyzetméternél nagyobb a területünk, akkor jöhet a benzines fűnyíró. Ezeket körülbelül kettőezer négyzetméterig gazdaságos használni, ennél nagyobb területnél gondolkozzon el a fűnyíró traktor megvásárlásán!

Szintkülönbség

Fontos szempont a területünk dőlésszöge. Ha nagy a szintkülönbség a területünkön, akkor nagy valószínűséggel emelkedőn kell tolnunk a fűnyírónkat. Ez pedig a benzines fűnyírónak nem tesz jót, ugyanis a benzinszint a terepviszonyokhoz alkalmazkodik, de a működést végző porlasztó fixen szerelt, így viszont nem mindig jut megfelelő mennyiségű üzemanyaghoz. Ilyen területre célszerűbb az elektromos fűnyíró használata.

Ezek mellett megvan az elektromos és a benzines fűnyírónak is az előnye és a hátránya is.

Benzines fűnyíró

A benzines fűnyíró erősebb, nagyobb a teljesítménye, gyorsabb nyírást tesz lehetővé, használata kényelmes, nem kell mindig attól tartani, hogy elvágjuk a vezetéket vagy kirántanánk a konnektorból, ha eltávolodunk a háztól.

Elektromos fűnyíró

Az idősebb korosztálynak, illetve a hölgyeknek érdemesebb elektromos fűnyírót beszereznie. Ugyanis az elektromos fűnyíró használata egyszerűbb, nem kell viaskodni a behúzó karral, hiszen a benzines fűnyíró berántása erősebb fizikumot vár el. Ráadásul a benzines fűnyírót tankolni kell, sőt karbantartani, mint az autónkat, olajcsere, szűrőcsere és egyéb apróságok. Az elektromos fűnyíró nem füstöl, nem csap zajt, ráadásul indítás előtt a benzinszintet sem kell ellenőriznünk.

Nincs jó vagy rossz választás, csak érvek pro és kontra. Bárhogy is dönt, állunk rendelkezésére benzines és elektromos fűnyíróinkkal.

vissza