Benzinmotoros fűnyírók – amikor hobbink a hatékonyság

2018.11.11.

Minden kertes háznál kell egy fűnyíró. Amint megérkeznek az első melegebb tavaszi napok, kimerészkednek a tulajdonosok a kertbe, leporolják a fűnyírókat, és felkészítik a várva várt szezonnyitó első fűvágásra.

Azért nem kell elkapkodnia, várja meg, amíg a téli hófoltok teljesen eltűnnek a kertből, felszárad a talaj, és a kicsit sáros, megkopott fű lassan kiegyenesedik, felébred téli álmából. És akkor tényleg előveheti a fűnyírót, kitolhatja a faházból, vagy a garázsból, összeszerelheti, megolajozhatja és kezdődhet az első ünnepélyes kör.

Elgondolkodott már azon, hogy miért jobbak a benzinmotoros fűnyírók az elektromosaknál?

Egy benzinmotoros fűnyíró büszke tulajdonosának lenni elegáns dolog. Azt jelenti, hogy nem óhajt össze-vissza gubancolódott kábelekkel és hosszabbítókkal foglalkozni, hiszen a kertje nagyobb egy zsebkendőnél, és a karbantartásához hatékony megoldás szükséges.

Amennyiben benzinmotoros fűnyírót választott, nem jelent akadályt, ha a kert hosszúkás alakú, hiszen nincs szükség elektromos áramra a fűnyíró működtetéséhez. A benzinmotoros fűnyírók közül az önjáró típusokat javasolják a szakértők a 250-300 négyzetmétertől nagyobb füves területek nyírásához. Ezért már nem feltétlenül szükségesek az ingujj alatt dagadó bicepszek ahhoz, hogy az emelkedőn izzadva tolják a fűnyírót, hiszen hátsó vagy összkerék meghajtás viszi előre a gépet és így a szintkülönbségek gond nélkül leküzdhetők.

A nagy és tágas füves felületnél jó választás lehet a szélesebb vágóélű benzinmotoros fűnyíró, amellyel széles sávot nyírva rövid időn belül elvégezhető a munka. Amennyiben a kert komoly tervezések után parkszerű kialakítást kapott kanyargó ösvényekkel, ágyásszegélyekkel szabályozott virágos és cserjés részekkel, a keskenyebb vágóélű gépet kérje az eladótól, mert a manőverezés sokkal könnyebb vele, és nem fenyegeti az a veszély, hogy esetleg a túl széles vágóél végzetesen megsérti a kedvenc végzetcserje vagy díszszilva törzsét.

A benzinmotoros fűnyírók minden típusánál állítható a kerék magassága, ami azért nagyon fontos, mert az első kora tavaszi fűnyírásnál a kertészek még nem ajánlják a fű drasztikus visszavágását. Ilyenkor a gyep csak enyhe frizura igazítást kap. Majd két hét múlva jöhet a középső állás és a harmadik, negyedik alkalommal pedig a teljes beszoktatás. Sokan a gyűjtőtartály méretét is figyelembe veszik a választásnál. Attól függően, hogy milyen távol van a gyűjtőpont vagy a komposztáló tartály, érdemes átgondolni ezt a szempontot is, mert a nagyobb gyűjtőtartályú benzinmotoros fűnyíróval kevesebbet kell fordulni.

Miért érdemes a Hondát választani?

A Honda márkanevet a megbízhatóság, tartósság, minőség fémjelzi. A visszajelzések alapján a Honda típusú benzinmotoros fűnyírók alacsony fogyasztásúak és a fűnyírás közös családi hobbi tevékenységgé vált sokak számára, amellyel hatékonyan tarthatják karban házuk vagy nyaralójuk kertjét, ápolt és rendezett környezetet biztosítva a mindennapok és pihenések színterének. Tudta, hogy a Honda fűnyírókhoz akár külföldön is érvényesítheti a garanciát?

vissza