Honda, a környezetvédő szivattyú

2018.10.11.

Pár évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy megolvadhatnak a sarki jégsapkák, emelkednek a tengerek szintjei és a hullámok elöntik a velencei Szent Márk teret, ahol csizmában sétálnak a turisták, miközben a gondolázás élményét hanyagolják. És miközben az emberiség lassan öntudatára ébredt és tudatos környezetvédővé vált, a Honda cég ezt előrelátta és az elsők között emelte fel hangját a környezeti ártalmak csökkentése érdekében.

Majd hatalmas lépésekkel fordult a legújabb lehetőségek felé, és kutatásaival a fejlesztések új irányát határozta meg. Hogy mennyire tiszteli bolygónkat a Honda, példaként említhető erdősítési programja, harca az elsivatagosodás ellen, valamint az alternatív energia felhasználása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése terén elért eredményei.

Bármelyik termékéről is legyen szó, olyan jellemzőkkel illetik, mint a japán precizitás, az egyöntetű minőség a világ bármely pontján, az alapanyagok tartóssága, pontos illeszkedése. Legyen szó akár a Honda szivattyúról, szakszerű utasítások, tanácsok várnak a vevőre az összeszereléshez és használathoz. Ha elromlik, kompatibilis és könnyen beszerezhető alkatrészek érhetők el, húsz évre visszamenőleg is. De kérhető kiszállítás 48 órán belül, gyors és elérhető a szerviz, és érvényes a garancia külföldön is.

A környezetvédő Honda szivattyúk természetesen alacsony fogyasztásúak. Gyakran láthatók üzemelés közben a közutak mentén, amikor éppen segítséget nyújtanak az éppen kiborult tartálykocsi tankjából kifolyt gázolaj átemelésében, de az olajjal szennyezett vizet is ki kell emelniük az árokból, nehogy tovább terjedjen a szennyezés. Sok munkája van ilyenkor egy Honda vízszivattyúnak.

A kisebb településeken is egyre többen gondolkodnak Honda szivattyúk beszerzésében, mert a globális felmelegedés heves esőkkel, zivatarokkal mutatja meg jellemét. A dimbes-dombos utcácskájú falvak köves útjain hömpölyögve folyik az árkokból és patakokból kilépő csapadékvíz, sodorva magával az aprószemcsés útburkolatot, megbontva az árok padkáját, míg végül a kisebb esésű kertekben, parkokban tóvá dagadva megnyugszik a csapadék. Ilyenkor a polgármester és segítői előhozzák a Honda zagyszivattyúkat, és a hordalékos vizet visszaemelik a lassan kiürülő árkokba.

Aszállyal érkezik az utóbbi években a nyár, kiszárítja a patakokat, dísztavakat, mezőket, réteket. De ha ön időben beszerzett egy Honda szivattyút, megoldódott a gondja. Egyre több helyen létesülnek öntözőtavak és tározók, hiszen ezzel lehet válaszolni az éghajlatváltozás kihívására. Üzemelje be hát a Honda szivattyút és indulhat akár a települési park öntözése is!

vissza