Honda, nemcsak az utakon

2018.08.05.

Laikusként, ha meghallja azt a szót: Honda, biztosan eszébe jut, hogy van Honda autó vagy motor.

Az viszont nagy valószínűséggel eszébe sem jut, hogy a Honda, mint gyártó különböző gépeket is gyárt, többek között szivattyúkat is. A távol-keleti illetőségű Honda cég amerikai gyárában készíti a Honda márkájú víz-, zagy- és kémiai szivattyúkat. Mindhárom fajtára jellemző a távol-keleti precizitás, a takarékos működés, hatékonyság és a tartós üzemelés.
A Honda szivattyúk kiválóan alkalmazhatóak a mezőgazdaságban, a kertészetekben, sőt akár hiszi, akár nem, a kárelhárítás területén is nagy hatékonysággal tudják alkalmazni.
Ezek a berendezések típustól függően akár 50 méter mélységből is fel tudják a vizet hozni.

Vízszivattyúk
A vízszivattyúk köréből megkülönböztetünk WX, WH, valamint WB típusút is. A WX típusú a legkisebb, könnyű, de ennek ellenére jó minőségű szállítóteljesítménnyel bír. Így akár katasztrófahelyzetek esetén is hatékonyan alkalmazható.
A WH szivattyú, mely maximum öt atmoszféra nyomást tud produkálni, inkább mezőgazdasági területeken és kertészetekben végezheti a vízellátó tevékenységet. A WB típus egy kisebb fajta átemelő szivattyú, mely akár ötszáz liter szennyezett víz átemelésére is alkalmas. Előszeretettel használják a mezőgazdaságban szórófejes öntözőrendszerek üzemeltetésére. Nemcsak munkagödrök, ipari gödrök vízmentesítésére használható, de a WB 30-as szivattyúkat használja a katasztrófavédelem.

Zagyszivattyúk
A Honda zagyszivattyúk három teljesítményfokozatban kaphatóak. A 20-as kisebb kárelhárítási folyamatokhoz alkalmas leginkább, a 30-ast már a polgárvédelem és a tűzoltóság is rendszeresen használja, a 40-es azonosítójú pedig már nagyszabású, például árvízvédelmi feladatok ellátása során is jól alkalmazható.

Kémiai szivattyúk
A Honda gyártmányú, WMP azonosítójú szivattyút kémiai jellegű anyagok szivattyúzására tudja felhasználni. Fontos tudnia, hogy semmiképpen nem szabad olyan anyagok szivattyúzására használni, amit később el szeretnének fogyasztani.

vissza