Honda kisgépek- hondaszivattyuk.hu

Öntözés profi módon

2019.08.11.

Itt a nyár, ami a globális klímaváltozásnak köszönhetően évről évre sokkal melegebb és egyre szárazabb. Sokkal kevesebb csapadék hull, az eső nagy viharral jön, de a lehulló esőcseppeket hamar beszívja a talaj.

Ilyen körülmények között viszont csak úgy tudja a kerti növényeit és a pázsitját megőrizni, ha foglalkozik az öntözés kérdésével.
Ahhoz, hogy az öntözést profi módon tudja megoldani, az előkészítésnek és a gépesítésnek is profinak kell lennie.
Ha szakszerű öntözőrendszert szeretne, akkor mindenképpen körültekintően kell felmérnie a kertjét, udvarát, ahol az öntözőrendszert telepíteni szeretné. Amellett, hogy tudnia kell, hogy mennyi csőre, szórófejre van szüksége, az öntözőszivattyút is átgondoltan kell kiválasztania.

Ahhoz, hogy megfelelő szivattyút tudjon választani, mindenképpen érdemes a kútjának a karakterisztikáját meghatározni. Ez az érték a víznyomásból és a víz mennyiségéből számolható ki. Emellett a víz hozama is nagyon fontos tétel. A kút karakterisztikája és vízhozama alapján határozhatja meg az öntözőszivattyúja várható hatásfokát.

Mikor a kerti öntözőrendszerét tervezi, akkor kell azt is kiválasztania, hogy milyen öntözőszivattyút csatlakoztat a rendszerre, hiszen ezen áll vagy bukik, hogy hatékony lesz-e a vízellátás a területen.
Amikor az öntözőszivattyút választja ki, akkor oda kell figyelni a kialakításra kerülő öntözési zónákra, hogy azok vízellátása és a víznyomás megfelelő legyen. Ha szintkülönbségek vannak a területen, akkor az esetleges veszteségekkel is kalkulálnia kell. Ezek mellett a csővezetékben és a különböző szerelvényekben keletkező nyomásra is oda kell figyelnie.

Szerencsére a gyártók fel vannak készülve arra, hogy többségében laikusok keresik a kerti öntözőszivattyúkat, ezért a termékeiken feltüntetik a technikai adatokat, ami alapján ön is könnyen kiválaszthatja a megfelelő öntözőszivattyút.

Az öntözőszivattyúkat két változatban vásárolhatja meg, lehetősége van felszíni és merülő öntözőszivattyúk közül választani. Bár a felszíni szivattyú könnyen telepíthető, de korlátozottabb a felhasználási lehetőségek köre. Válasszon inkább merülő öntözőszivattyút!

Ui.: Ha az ön életében a klímaváltozás miatt mostanság elképesztő mértékben lezúduló eső okoz problémákat, akkor is jó helyen jár oldalunkon, mert a Honda szivattyúk a kárenyhítésben is élen járnak.

vissza

Kapcsolat

Telephelyünk (szivattyú szaküzletszivattyú boltélelmiszeripari gépekszivattyú szerviz):
VL Szivattyú Kft.
2225 Üllő Bimbó u. 4.
Tel/fax: +36-29/320-150
Tel/fax: +36-29/321-160
E-mail: info@vlbt.hu

Weboldalunk: www.szivattyuwebaruhaz.hu