Honda kisgépek- hondaszivattyuk.hu

Sövényvágó – a profik élni sem tudnak nélküle

2019.08.11.

Ha kertünk van, és azt folyamatosan szépnek akarjuk látni, sőt azt szeretnénk, ha a látogatóink el lennének ámulva tőle, akkor mindenképpen rendszeresen időt kell szakítanunk a kerti növényeink ápolására.

A kerti növények ápolása viszont nemcsak a fűnyírásban és a virágoskert rendbetételében merül ki, hiszen egy jól elrendezett kertben sövény vagy akár sövényrendszerek is vannak. A sövényt pedig szintén ápolni kell, nem elég hozzá egy szimpla metszőolló, célszerű a szenvedéseink megakadályozása érdekében beszerezni egy sövényvágót.
A sövényvágó lehet manuális, olló-kialakítású szerkezet, ami a legegyszerűbb sövényvágók közé sorolható. Az apróbb munkálatok és igazítások ezekkel is elvégezhetők.
Természetesen, ha nem szeretnénk rövid úton ínhüvelygyulladásra ítélni a csuklónkat, ha esetleg nagyobb méretű sövénnyel rendelkezünk, akkor célszerű a nem manuális sövényvágó készülékek között keresgélnünk.
A gépesített sövényvágók lehetnek elektromos, akkumulátoros és benzines kivitelűek. A választásnál fontos lehet, hogy mekkora a kertünk, mekkora sövénnyel kell megbirkóznunk, no meg persze a saját kényelmi szempontjainkat is figyelembe kell venni a választás során.
Ha elektromos sövényvágóra esik a választásunk, akkor a karbantartással biztosan nem lesz sok gondunk, viszont a kábelhosszúsága miatt mindenképpen be kell majd megfelelő hosszúságú hosszabbítót szereznünk.
Abban az esetben, ha nem megoldható a vezetékelés vagy esetleg távol van az áramforrás, akkor praktikus megoldás lehet a benzines sövényvágó beszerzése. Ezek a berendezések óriási teljesítménnyel bírnak, semmilyen sövény nem fogja utunkat állni.
Ha nem szeretnénk az üzemanyaggal pacsmagolni, akkor nagyon jó mobilizálható megoldás lehet az akkumulátoros sövényvágó. Ezzel a készülékkel a legeldugottabb részekhez is odaférhetünk. Egyetlen hátulütője az akkumulátoros sövényvágónak, hogy időnként fel kell tölteni az akkumulátorát.
A profi sövényvágó gépekkel akár mesterremek sövényeket is kialakíthatunk. A sövényvágóknál mindig ügyeljünk a munkavédelmi előírásokra is, mindig viseljünk védőszemüveget és kesztyűt.

vissza

Kapcsolat

Telephelyünk (szivattyú szaküzletszivattyú boltélelmiszeripari gépekszivattyú szerviz):
VL Szivattyú Kft.
2225 Üllő Bimbó u. 4.
Tel/fax: +36-29/320-150
Tel/fax: +36-29/321-160
E-mail: info@vlbt.hu

Weboldalunk: www.szivattyuwebaruhaz.hu